Milieu: uw pallet van verantwoord hout

Wij vinden het belangrijk om verantwoord om te gaan met het hout dat we gebruiken. Gelukkig is hout een milieuvriendelijk product en daardoor goed te recyclen. Den Doelder Pallets:

  • Gebruikt hout uit ecologisch beheerde bossen.

  • Gebruikt zoveel mogelijk dunningshout. Dunningshout is hout dat gekapt wordt om de overige bomen meer ruimte te geven.

  • Verwerkt het houtafval in de spaanplaatindustrie.

Den Doelder Pallets is lid van branchevereniging EPV Nederland en is aangesloten bij Stichting Kringloop Hout.

Pallets klaarmaken voor internationaal transport

Wanneer u producten vervoert buiten Europese grenzen dient u rekening te houden met de internationale regelgeving ISPM15. Wij garanderen u dat onze producten voldoen aan de eisen die deze wet stelt en dat onze pallets zijn behandeld tegen ongedierte. Dit kunt u controleren met behulp van het unieke kenmerk dat op al onze producten staat: NL 007… Bekijk hier ons certificaat.

Milieuvriendelijke hittebehandeling

Onze methode tegen insectenbestrijding is eveneens milieuvriendelijk. In plaats van begassen met methylbromide kiezen wij voor een hittebehandeling (heat treatment). In onze droogkamers worden de pallets verhit tot een kerntemperatuur van minimaal 56 graden voor een periode van minimaal dertig minuten. Deze behandeling is alleen noodzakelijk als u exporteert buiten Europa. Voor sommige klanten, bijvoorbeeld voor de voedingsindustrie, worden de pallets kunstmatig gedroogd. Hiermee wordt schimmelvorming voorkomen.

Den Doelder Pallets

Wilt u meer weten over onze verantwoorde pallet productie? Wij vertellen u graag meer. De lijnen tussen onze medewerkers en klanten zijn kort, waardoor we snel op uw vragen kunnen reageren. Voor algemene vragen kunt u bellen of mailen. Voor specifieke vragen kunt u rechtstreeks één van onze medewerkers benaderen.

Christian den Doelder +31 (0) 115 - 56 23 40 christian@dendoelderpallets.eu