Ketenbeheersing

Wij vinden ketenbeheersing erg belangrijk. Zo kopen wij rechtstreeks in bij zagerijen in onder andere Letland, Estland en Wit-Rusland. De bossen in deze landen worden extreem goed beheerd en zijn een natuurlijke plek voor vogels. Veel bomen worden hier teruggeplant, waardoor de bossen snel groeien.

Actief bosbeheer

Met actief bosbeheer kunnen de gewenste bosbeelden worden gerealiseerd. Het uitvoeren van een dunning is daarbij een belangrijk onderdeel. Voor onze pallets gebruiken wij hout van de eerste of tweede dunning. Dunningshout is hout dat gekapt wordt om omringende bomen meer ruimte te geven. Wanneer de bossen verder groeien, worden de bomen gerooid. Ook gerooid hout gebruiken wij voor onze pallets. Ons hout komt enkel uit bossen die goed beheerd worden. Ons PEFC keurmerk garandeert dat ons hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Op weg naar een energieneutrale productie

Den Doelder Pallets is op weg naar een energieneutrale productie. Wij streven ernaar om binnen een aantal jaren alleen groene CO2 te gaan gebruiken bij onze productie. Heeft u vragen over onze duurzame pallets? Voor vragen kunt u bellen of mailen.

Christian den Doelder +31 (0) 115 - 56 23 40 christian@dendoelderpallets.eu