Uw partner in palletproductie

Den Doelder Pallets is specialist op het gebied van pallets en emballage. Wij leveren standaard pallets voor diverse klanten en verschillende bedrijven maar ons specialisme is maatwerk. Wij hebben alles in eigen beheer om uw pallet van A tot Z te produceren.

Maatwerk pallet productie

Den Doelder Pallets beschikt over een eigen tekenprogramma, waarmee wij alle typen maatwerk pallets en kisten kunnen ontwerpen.

Bij het ontwerp houden wij altijd rekening met de balans tussen functionaliteit en kosten. Het type hout, de kwaliteit van het hout, de draaglast en de functie van de pallet of kist spelen hierbij een grote rol. Een aantal doeleinden heeft daarnaast nog extra kwaliteitseisen. Pallets voor de voedingsmiddelenindustrie moeten bijvoorbeeld gemaakt worden uit de hoogste kwaliteit hout. Hierbij is de hittebehandeling van groot belang, om vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Vestigingen in het productieproces

Den Doelder Pallets is professioneel in pallets, door verschillende productielijnen en meerdere vestigingen met elk een eigen toepassingen kunnen we ten alle tijden leveren. Zowel grote als kleine partijen pallets, emballage en kisten zijn mogelijk. 

Volautomatische productielijnen

Wij beschikken over een volautomatische productielijn bij onze vestiging in Axel. Deze productielijn kan 450 pallets per uur produceren en beschikt over de nodige testen op kwaliteit. Zo heeft deze lijn een camerasysteem dat alle planken controleert en beschikken we tevens over nageldetectie. Daarnaast testen we onze pallets tien keer op onder andere de draagkracht. Daarnaast bieden onze andere vestigingen diverse lijnen aan met elk een eigen specialisme.

Opslag van pallets in onze palletfabriek

Veel klanten hebben geen ruimte voor pallet opslag. Daarom beschikt Den Doelder Pallets over een ruime hoeveelheid producten voor iedere opdrachtgever. Onze opslag bevat pallets voor één à twee weken op voorraad voor iedere opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij uw pallets altijd leveren op de dag waarop u ze nodig heeft. Dat is de just-in-time levering van Den Doelder Pallets. Dit scheelt u zelf veel opslagruimte voor uw pallets.

Supersnelle levering

Wij kunnen supersnelle levering garanderen, doordat wij de levering van grondstoffen en de productie helemaal in eigen beheer hebben. Zo kopen wij het hout direct in bij zagerijen in Scandinavië en Oost- en Midden-Europa. Tevens worden de pallets direct na uw aanvraag geproduceerd en vervoerd met één van onze vaste transporteurs. Zo zijn wij altijd in staat om just in time te leveren en bespaart u veel opslagruimte.

Ketenbeheersing

Hout is duurzaam. Bij Den Doelder Pallets produceren we op geheel duurzame wijze onze pallets en ander emballagehout. Door volledige ketenintegratie en procesbeheersing: van houtproductie tot recycling en eigen energieproductie. Zo bent u verzekerd van een professioneel en betrouwbaar product.

Hergebruiken

Wij gebruiken al ons hout zolang het nog bruikbaar is reparatie en hergebruik komt voor recyclen.

Recyclen

Al het hout wat niet meer is recyclen we op duurzame wijze. 

Biomassa

Gerecycled hout zetten we om in een energiebron voor onze eigen biomassa centrale.

 

Christian den Doelder

Vragen of meer informatie?

Heeft u interesse in een samenwerking met Den Doelder Pallets? Wij helpen u graag. De lijnen tussen onze medewerkers en klanten zijn kort, waardoor we snel op uw vragen kunnen reageren.

Christian den Doelder +31 (0) 115 - 56 23 40 christian@dendoelderpallets.eu